TOP-1.2.1-15-sb1-2016-00012

Nyírbéltek Nagyközség Önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében a Nemzetgazdasági Minisztérium Regionális Fejlesztési Operatív Programok Irányító Hatósága által meghirdetett Társadalmi és környezeti szempontból fenntartható turizmusfejlesztés elnevezésű pályázati konstrukcióban 110,99 millió forint európai uniós vissza nem térítendő támogatást nyert.

A pályázati felhívásra Nyírbéltek Nagyközség Önkormányzata 2017.11.10.-én nyújtotta be támogatási igényét.

A megvalósítás 2020.11.27-én fejeződött be.

A projekt azonosítószáma TOP-1.2.1-15-SB1-2016-00012.

A megvalósítási helyszíne (Nyírbéltek külterületén a 0380/3 helyrajzi számon) a fejlesztése régóta célként fogalmazódott meg a képviselő testület tagjaiban, melynek anyagi forrásai sikeres pályázatot követően Európai Uniós forrásból válhat biztosítottá.

A projekt keretében kialakításra került egy Nyírbélteki Ökoturisztikai Látogatóközpont ezen belül egy interaktív információs fogadótér és vizesblokk kiépítése, az állat- és növényvilágot bemutató interaktív bemutatótér létrehozása, valamint az állat- és növényvilág sokszínűséget és a helyi ökotudatos kultúrát bemutató rekreációs tansétány kialakítása.

A projekt 110,99 millió forint európai uniós vissza nem térítendő támogatás segítségével jön létre. A projekt hosszú távú célkitűzése a település és a térség gazdasági fellendítése a turizmus szektoron keresztül, az együttműködések körének szélesítésével, további program elemek biztosításával.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.