MFP Temető fejlesztése MFP-FFT/2019

A képhez tartozó alt jellemző üres; mfp.png a fájlnév

Záró Szakmai beszámoló

Támogatói okirat azonosító:    3039014600

Támogatási összeg:                  26 732 087 Ft

Támogatási intenzitás:               100%

Támogatás fizikai befejezése:  2022. június 21.

Nyírbéltek Nagyközség Önkormányzata a Magyar Falu Program Temető fejlesztése megnevezésű alprogramja keretében nyert 26 732 087 Ft támogatást, melynek segítségével a községünk már meglévő ravatalozójának felújítása történt meg.

Ezen támogatási kérelem benyújtásakor célunk volt, hogy az elvárt színvonalra emeljük a település környezetét és a felújítást követően biztosítsuk a temető látogatóinak számára a kegyeleti helyen történő méltó búcsút és a nyugodt megemlékezést. A településen lévő ravatalozó és így a temető is minőségileg jelentősen javult. A fejlesztések által szerettük volna elérni, hogy a településünk vonzóbbá váljon, valamint fejlett községet biztosítsunk lakosaink számára. Kiemelten fontos volt az alapvető szolgáltatások hozzáférhetőségének javítása, a településkép fejlesztése, ezzel elősegítve a lakosság életminőségének javulását.

A pályázat keretében belül a nyírbélteki ravatalozó külső- és belső felújítását és korszerűsítését valósítottuk meg. A tevékenység megvalósításával célunk volt, hogy a gyászolók kegyeletüket nyugalomban leróhassák, valamint kellő odafigyeléssel erősítsük a település vonzerejét és a temető szépségét, illetve nem utolsó sorban esztétikai szempontból hozzájárul a településkép javításához.

A lakosság tájékoztatása elsősorban a két helyre szabályszerűen kihelyezett falutábla segítette. Így a nagyközségbe érkezők értesülhettek arról, hogy a Magyar Falu Program keretében fejlesztések történnek településünkön. Másrészt a támogatói tábla kihelyezése után az arra járók tudomást szerezhettek a támogatás összegéről és típusáról. Nyírbéltek honlapján elhelyezésre került a Magyar Falu Program emblémája is. Így a megvalósítás megfelel az Arculati kézikönyv szabályainak.

Úgy véljük, hogy a pályázat benyújtásakor tervezett céljainkat teljes mértékben elértük, vagyis a pályázatnak köszönhetően a község lakossága részére biztosítani tudjuk a rendezett és szép környezetet.

Kelt: Nyírbéltek, 2022. május 11.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.