MFP Orvosi eszköz MFP-AEE/2020

Záró Szakmai beszámoló

Támogatói okirat azonosító:    3089083922

Támogatási összeg:                     2 993 945 Ft

Támogatási intenzitás:               100%

Támogatás fizikai befejezése:  2021. január 28.

Nyírbéltek Nagyközség Önkormányzata a Magyar Falu Program Orvosi eszköz megnevezésű alprogramja keretében nyert 2 993 945 Ft támogatást, melynek segítségével a községünkben működő orvosi rendelő számára szereztünk be eszközöket, berendezési tárgyakat.

Ezen támogatási kérelem benyújtásakor célunk volt, hogy az elvárt színvonalra emeljük a település egészségügyi ellátását. Azért éreztük indokoltnak a támogatás igénylését, mert a rendelő nem volt korszerű és jól használható eszközökkel felszerelve, azonban ezt az eszközfejlesztést önerőből nem tudtuk volna megvalósítani.

A támogatási összeg segítségével beszerzésre kerültek orvosi eszközök és bútorzatok/berendezési tárgyak is. Megvásárlásra került egy EKG készülék és egy audiométer, valamint két darab személymérleg. Ezek az eszközök segítik az orvosi ellátás színvonalát emelni. A hűtőszekrénynek köszönhetően a gyógyszereket, oltóanyagokat biztonságosan lehet tárolni. Az egy darab megvásárolt pólyázó asztalnak köszönhetően az orvosi rendelőbe érkezett kisgyermekes szülők kényelmesen tudják átöltöztetni és ellátni a velük érkezett gyermeket. A négy darab íróasztal, a két darab szék és a két darab forgószék az ülve végzett munkát teszi komfortosabbá. A műszerasztal, a két darab műszerállvány segít rendszerezettebben tartani az orvosi eszközöket. A két darab szekrénynek, a két darab kartoték szekrénynek, a két darab 3 üléses várótermi padnak és a bútorzatnak köszönhetően az orvosi rendelő összképe rendezettebb lett és ez megkönnyíti az adminisztratív munkát.

A lakosság tájékoztatása elsősorban a két helyre szabályszerűen kihelyezett falutábla segítette. Így a nagyközségbe érkezők értesülhettek arról, hogy a Magyar Falu Program keretében fejlesztések történnek településünkön. Másrészt a támogatói tábla kihelyezése után az arra járók tudomást szerezhettek a támogatás összegéről és típusáról. Nyírbéltek honlapján elhelyezésre került a Magyar Falu Program emblémája is. Így a megvalósítás megfelel az Arculati kézikönyv szabályainak.

A pályázat benyújtásakor tervezett céljainkat teljes mértékben elértük, vagyis az eszközbeszerzés hatására hatékonyabbá, modernebbé és szakszerűbbé vált a betegellátás településünkön, amelyre szükség volt a magas számú idősebb lakosság miatt is. A beruházásnak köszönhetően a rendelő jól felszerelt lett, melytől a betegek nyugodtabbak lehetnek a betegellátás során. Immár biztosítani tudjuk az itt élők számára, hogy szakszerű ellátásban legyen részük, bármilyen problémával érkezzenek is ide. Célunk ezzel, hogy hamarosan érezhető legyen a népességmegtartó és népességnövelő erő növekedése, illetve, hogy a fiatalok szívesen alapítsanak családot településünkön a megnövekedett bizalom és biztonságérzet miatt.

Kelt: Nyírbéltek, 2022. május 11.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.