MFP Óvodai játszóudvar és közterületi játszótér fejlesztésé MFP-OJF/2020

Záró Szakmai beszámoló

Támogatói okirat azonosító:    3097160819

Támogatási összeg:                  5 000 000 Ft

Támogatási intenzitás:               100%

Támogatás fizikai befejezése:  2022. május 11.

Nyírbéltek Nagyközség Önkormányzata a Magyar Falu Program Óvodai játszóudvar és közterületi játszótér fejlesztése megnevezésű alprogramja keretében nyert 5 000 000 Ft támogatást, melynek segítségével az Önkormányzat olyan eszközbeszerzést tudott végrehajtani, amely által a település óvoda intézményének udvara korszerűvé válhatott. Azért éreztük indokoltnak a támogatás igénylését, mert az ingatlanon található, gyermekek számára fenntartott eszközök elhasználódottak, régiek voltak, így nem lehetetett biztonságosan használni azokat.

A támogatás felhasználása során a Széchenyi köz 2. szám alatt található Nyírbélteki Gyöngyszem Óvoda, Konyha és Községi Könyvtár óvoda udvarának korszerűsítéséhez kapcsolódó eszközbeszerzés valósult meg. Az önkormányzat hosszútávú célja a település és a hozzá tartozó intézmények fejlesztése, hogy az ott élő emberek szeressenek a településen élni.

A pályázat keretei között az alábbi eszközök kerültek beszerzésre: 2 db kétállású fém hintaállvány, 2 db hagyományos mókuskerék, 1 db Mini Gemini Extra sokfunkciós játékvár, 4 db alumínium betétes laphinta lánccal, 1 db hajó, 2 db homokozó, 3 db babaház amőba játékkal és 4 db biztonsági gyermekhinta

A lakosság tájékoztatása elsősorban a két helyre szabályszerűen kihelyezett falutábla segítette. Így a városunkba érkezők értesülhettek arról, hogy a Magyar Falu Program keretében fejlesztések történnek településünkön. Másrészt a támogatói tábla kihelyezése után az arra járók tudomást szerezhettek a támogatás összegéről és típusáról. Nyírbéltek Nagyközség honlapján elhelyezésre került a Magyar Falu Program emblémája is. Így a megvalósítás megfelel az Arculati kézikönyv szabályainak.

Az óvodai játszóeszközök beszerzését követően a gyermekek biztonságosabb körülmények között végezhetnek aktív, fejlesztő és kikapcsolódást nyújtó tevékenységeket. A pályázat benyújtásakor tervezett céljainkat teljes mértékben elértük, vagyis az udvar korszerűsítése után a hiányosságok megoldásra kerültek. A beruházásnak köszönhetően immár az óvoda udvara biztonságosan használható. Célunk a pályázattal az volt, hogy hamarosan érezhető legyen a népesség összetartásának növekedése, a közös programok szaporodása és népességnövelő erő növekedése, illetve a fiatalok szívesen alapítsanak családot településünkön a megnövekedett bizalom miatt.

Kelt: Nyírbéltek, 2022. május 11.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.