Nyírbéltek Nagyközség Roma Nemzetiségi Önkormányzata informatikai infrastruktúrájának fejlesztése

Pályázati Azonosító: RNÖ-FEJL-23-0227
Pályázó adatai: Nyírbéltek Nagyközség ROMA Nemzetiségi Önkormányzata
Székhelye: 4372 Nyírbéltek, Kossuth Lajos utca 5-7.
Adószáma: 168205053-1-15

Megvalósulás helyszíne: Nyírbéltek
Pályázat megvalósulásának időszaka: 2023. október 01.-2024. május 31.
Támogatás összege: 524 562 Ft
Támogatás célja: „Nyírbéltek Nagyközség Roma Nemzetiségi Önkormányzata informatikai infrastruktúrájának fejlesztésére támogatás”

Nyírbéltek Nagyközség ROMA Nemzetiségi Önkormányzata pályázatot nyújtott be a Belügyminisztérium és a Roma Kapcsolatokért Felelős Kormánybiztos által meghirdetett roma nemzetiségi önkormányzatok infrastruktúrájának fejlesztésére.

A település lakossága 2840 főre tehető, ennek közel 40%-a a roma kisebbséghez tartozik. A településen nincs munkavállalási lehetőség. Legközelebb a 17 km-re   fekvő Nyírbátorban lehetséges munkát vállalni. Az aktívkorú roma lakosok közel 80%-a munkanélküli, esetleg közmunkát végez. A program során beszerzésre került, 1 db LAPTOP LENOVO, 1 db nyomtató, 1 db Laptop táska, 1 db vírusírtó program, 1 db egér, 1 Office 2021 program és támogatásra került 8 havi internet szolgáltatás finanszírozása.

A tárgyi eszközök és immateriális javak illetve az internet előfizetés hozzásegíti a roma nemzetiségű emberek ügyeinek intézését, elsősorban a munkaerő piaci kijutásukban nyújt segítséget (önéletrajz, motivációs levél megírása, nyomtatása.) Sajnos egyre több szabálysértés fordul elő a a roma származású embereknél, ebből adódóan megnövekedett birságok kivetése, ezen személyek HH élnek a birság befizetése veszélyeztetné családjaik megélhetését, a ROMA Nemzetiségi Önkormányzat elnöke nyújt segítséget a bírság mérséklési kérelem megírásában.

A Laptop nagy segítség az önkormányzatnak, mert a családok háztartásába is könnyen szállítható és helyben megfogalmazható a kérelmek. Nyírbéltek Nagyközség Roma Nemzetiségi Önkormányzata nem csak a felnőtt lakosságot segíti, hanem gyermekek részére szabadidős programokat szervez, roma kultúra megőrzése és a gyermekfelügyelet tekintetében. A rendezvényeken laptopot könnyen használhatják vetélkedők pl (ismeretterjesztő TOTÓ-k megoldásainak kitöltéséhez, zene, próza, ifjúsági filmek lejátszásához nyújt segítséget. Támogatás nagymértékben hozzájárul a kisebbségi önkormányzat zavartalan működéséhez.

Támogató szervezeteknek szeretnénk köszönetünket kifejezni.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.