PostHeaderIcon Megújul a Nyírbélteki Egészségügyi Központ

Nyírbéltek Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete sikeresen pályázott az Új Széchenyi Terv keretében megjelent ”Egészségügyi alapellátások  fejlesztése„ című, ÉAOP -4.1.2/A-12 kódszámú pályázati kiírásra. A tartaléklistán szereplő pályázatunkat a ROP  IH vezetője támogatásra érdemesnek ítélte 2013. szeptember 12.-én.

„Egészségház” felújítása, akadálymentesítése (ÉAOP-4.1.2/A-12-2013-0071) pályázat fotódokumentációja

Az Egészségügyi Központ 1046 m2 -es  beépített alapterülete a felújítás és  a teljes akadálymentesítés során nem változik. Az épületben  többek között megvalósul a külső hőszigetelés és külső nyílászárók cseréje. Több helyiségben  burkolatok cseréjére kerül sor (orvosi rendelők,várók). A mozgáskorlátozottak részére WC kerül kialakításra a körzeti orvosi rendelőknél, valamint a fogorvosi rendelőnél. Ezen kívül  a meglévő  vizesblokkok átalakításával  új  vizesblokk-rendszer kerül kialakításra. A felújítás érinti a fizikoterápiás részleget, valamint a  hétvégi  mikrokörzeti  háziorvosi ügyelet helyiségeit is.

Megtörténik a tetőcserepek cseréje is, mely nem  érinti a tartó szerkezetet.

Sajnos a pályázati kiírás nem támogatta az Egészségügyi Központ második szintjén (emeletén,illetve tetőtérben ) lévő szolgálati lakások belső felújítását,így azokra jelen pályázat  végrehajtása keretében nem kerül sor.

A támogatási szerződést 2013. október 16.-án  írta alá  Debrecenben a közreműködő szervezetnél az önkormányzat, mely megkezdte a kivitelezési munka intenzív előkészítését (közbeszerzés, műszaki ellenőrzés, stb.).

A közbeszerzés lebonyolításra került, a pályázat kivitelezését Kovács és Fia Kft. nyerte el.

Az Egészségügyi Központ 2014. évi tervezett  felújítása után a nagyközségben és a térségben élő lakosság megújult környezetben veheti igénybe az egészségügyi alapszolgáltatásokat.