PostHeaderIcon Nyertes EU pályázat

Projekt megnevezése:

ÉAOP-4.1.1/2F-2f-2009-0005

„ Nyírbélteki „ Gyöngyszem” Óvoda pedagógiai koncepciójának megújítása, illetve az óvoda költséghatékony feltételeinek megteremtése „

Kedvezményezett megnevezése és elérhetősége:


Nyírbéltek Nagyközség Önkormányzata

4372 Nyírbéltek, Kossuth u. 5-7..

Telefon: 06-42-389-207

Fax: 06-389-254

Internet: www.nyirbeltek.hu

Nyírbéltek Nagyközség Önkormányzata az Új Magyarország Fejlesztési Terv Észak-Alföldi Operatív Program ÉAOP-2007-4.1.1/2F oktatási nevelési intézmények fejlesztésének támogatása című pályázatán 89.757.804 Ft. uniós támogatásban részesült, amelynek célja a

„ Nyírbélteki „ Gyöngyszem” Óvoda pedagógiai koncepciójának megújítása, illetve az óvoda költséghatékony feltételeinek megteremtése „ .

A Támogatási Szerződés 2009. augusztus 17. napján került aláírásra.

A projekt megvalósulásával a Nyírbélteki „ Gyöngyszem” óvoda épületében biztosításra kerül a teljes akadálymentesítés. Megépül egy mozgáskorlátozottak és fogyatékkal élők által használható lift. Megújul a z óvoda belső vízellátás-csatornázás rendszere, központi fűtés rendszere. Sor kerül a nyílászárók cseréjére. Belső átalakítással fejlesztő szobát alakítunk ki. A gyerekek közlekedési ismereteit fejlesztő KRESZ Tanpálya kerül kialakításra. Az udvaron az Eu szabványoknak megfelelő udvari játékok kerülnek elhelyezésre, valamint a gyerekek környezetvédelmi ismereteit segítő ovi kert, és szélkerék kerül megépítésre..

Az óvoda szakmai munkáját segítő nagy értékű eszközbeszerzésre kerül sor.

Az óvoda biztonságos megközelítését egy korszerű parkoló építése teszi lehetővé.

Fenti munkálatok elvégzése alatt az óvodás gyermekek más önkormányzati épületben ( régi óvodában) kerülnek elhelyezésre.

A projekt nyitórendezvényére 2009. október 22-én került sor. Csik Mihály polgármester köszöntőjében tájékoztatta a jelenlévőket a pályázatról, a kapott támogatásról, a projekt kivitelezésének állásáról.

A 2009. szeptemberében aláírt kivitelezői szerződés alapozta meg az építési munkálatok elvégzésének biztosítását. A kivitelező a MÁ DI Kft. ( Nyíregyháza, Hatzel tér 5.)

Megkezdődött a Nyírbélteki „ Gyöngyszem” óvoda épületében az átalakítás, a teljes akadálymentesítés. Épül egy mozgáskorlátozottak és fogyatékkal élők által használható lift. Folyik a felújítása az óvoda belső vízellátás-csatornázás- központi fűtés rendszerének. Belső átalakítással fejlesztő szoba kialakítása van folyamatban. A gyerekek közlekedési ismereteit fejlesztő KRESZ Tanpálya alapja már elkészült. Az óvoda szakmai munkáját segítő nagy értékű eszközbeszerzésre kerül sor.

Az óvoda biztonságos megközelítését szolgáló korszerű parkoló építése is megkezdődött.

Közreműködő szervezet neve és elérhetősége:

VÁTI Magyar Regionális Fejlesztési és Urbanisztikai Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság

4025 Debrecen, Simonfy u. 4.6.

 


A projekt az Európai Únió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg. www.nfu.hu, www.eszakalfold.hu

Képgaléria:

„Gyöngyszem” óvoda építése:

„Gyöngyszem” óvoda belső: