PostHeaderIcon Földgázfogyasztók közérdekű tájékoztatása - együttműködés kérése

Tisztelt Polgármester Asszony!
Tisztelt Polgármester Úr!

Ismét Önhöz fordulunk, hogy segítségét és támogatását kérjük az Ön által vezetett település földgázfogyasztóinak közérdekű tájékoztatásához. Ehhez készítettünk egy kétperces információs kisfilmet, és ezúton kérjük, legyenek szívesek bemutatni a település weboldalán, Facebook oldalán, illetve ha lehetséges, a helyi tévében.

A TIGÁZ-tól a FŐGÁZ-hoz érkezett fogyasztók közel fele havonta közel azonos összeget fizet a földgázért, mert a kiegyenlített részszámlázást választotta. A szolgáltatóváltás miatt azonban átmeneti változás áll be a részszámlák összegében. Ennek oka, hogy a fűtési szezon magasabb fogyasztására előre befizetett többletet a TIGÁZ a végelszámoláskor visszafizette, mivel a fűtési szezonban már nem a TIGÁZ lesz a gázszolgáltató. Az előttünk álló időszakban azonban a téli hónapok túlsúlya miatt a következő éves gázmérő-leolvasásig a megszokottnál magasabb összegű részszámlák várhatók.

Fontos tehát, hogy a fogyasztók a végelszámoláskor a TIGÁZ-tól visszakapott pénzüket tartalékolják a következő hónapok várhatóan magasabb részszámláira.

Szeretnénk elkerülni, hogy az átmenetileg jelentkező magasabb kiadás a családokra váratlan pénzügyi terhet rójon, ezért mindent megteszünk annak érdekében, hogy minél több csatornán keresztül elmagyarázzuk fogyasztóinknak a helyzetet.

Kérjük, támogassa kommunikációs erőfeszítéseinket azzal, hogy témáról készített kétperces kisfilmet közérdekű információként elhelyezik a település weboldalára. Ha van rá mód, kérem, tegye lehetővé, hogy a filmet a település helyi tévéje is levetítse.

 

  • A filmet weboldalunkon ezen a linken lehet elérni.
  • Az Önök weboldalába történő beágyazáshoz a következő ún. embed kódot kell használni:

    <iframe src="/https://player.vimeo.com/video/187795689" width="640" height="360" frameborder="0" webkitallowfullscreen mozallowfullscreen allowfullscreen></iframe>

  • Televíziós bemutatás céljából pedig innen tölthető le.

 

Kérjük, hogy a filmet ne módosítsák. Ha kapcsolatba szeretnének lépni velünk, vagy technikai segítségre van szükségük, várjuk megkeresésüket a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. e-mailcímen.

Együttműködését, támogatását köszönöm, tisztelettel

Fejesné Jenei Csilla
egyetemes szolgáltatási igazgató
FŐGÁZ Zrt.

 

PostHeaderIcon Házaló tűzifa árusok

Házaló tűzifa árusok

 

PostHeaderIcon Talajterhelési díj

Településünkön az elmúlt esztendőben befejeződött a teljes települési csatornahálózat megépítése. Több mint 110 lakóingatlanban készült el a közcsatorna, ezzel együtt a rákötési kötelezettség is megjelent.

Nyírbéltek Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete 7/2016.(III.26.) rendeletet alkotott a talajterhelési díjról, amelyet a környezetvédelmi törvény és rendeletek írtak elő kötelezően.
A rendelet hatálya Nyírbéltek nagyközség közigazgatási területén azokra a kibocsátókra terjed ki, akik a műszakilag rendelkezésre álló közcsatornára nem kötnek rá és vízjogi engedélyezés hatálya alá tartozó szennyvízelhelyezést alkalmaznak.
A talajterhelési díj mértékét jogszabály határozza meg, melynek összege 1800 Ft/ m3.
Mérési lehetőség hiányában az általány mértéke: 11 m3 /fő/év x 1800 Ft/m3.
100 %-os díjkedvezmény illeti meg azt a magánszemély kibocsátót, aki 2016. 08. 31. napjáig a műszakilag rendelkezésre álló közcsatornára ráköt. A rácsatlakozást a viziközmű-szolgáltatóval megkötött szolgáltatói szerződés bemutatásával kell igazolni.

Nem terheli díjfizetési kötelezettség azt a lakossági kibocsátót: akinek lakásába nincs bevezetve a víz, illetve akinek ingatlana csak kerti csappal rendelkezik.

 

 

PostHeaderIcon Nyírbéltek KSE sportfejlesztés 2015

 

PostHeaderIcon Szennyvízcsatorna hálózatra történő rákötés

Szennyvízcsatorna hálózatra történő rákötés [Letöltés]